dilluns, 17 de desembre del 2018

El meu plat preferit / Un bon estofat



Una recepta de la Karin G.
Estudiant de català a la Goethe-Universität Frankfurt

Escudella de carn, verdures i llegums

Ingredients
carn tallat en parts de 1 cm x 1 cm aprox.  (de bou, de porc, de pollastre, segons es desitgi, també barrejat)
cansalada
oli, sal i pebre
una fulla de llorer
ceba
patates
pastanaga
porro
api
tomàquet
carbassa
cigrons bullits
blat de moro
julivert

Primerament, heu de tallar la carn, aprox. mig quilo i la cansalada. Després, heu de pelar i tallar la ceba en juliana fina i posar-la amb oli en una cassola. Els tomàquets, també s’han de pelar i de tallar en trossos.

Heu d’escalfar la ceba i l’oli fins a que la ceba sigui translúcida. Llavors, heu d’afegir la cansalada per uns minuts i després la carn fins a que hagi adquirit un color marró.

Mentrestant, talleu les verdures, el porro, l’api, la pastanaga, la carbassa i les patates. La carbassa s’afegeix per fer l’escudella una mica espessa, si això es desitja.

Heu d’afegir aigua i una culleradeta de brou de carn granulat, sal i pebre i la fulla de llorer. Després ja podeu afegir el tomàquet tallat i remenar bé l’escudella.

Bullint tot, heu d’afegir les verdures tallats i de deixar-ho bullir lentament fins a que les verdures siguin suaus.

Finalment, heu d’afegir els cigrons bullits i el blat de moro de la llauna i deixar-los bullir uns minuts més fins a que tots els ingredients siguin calents. Com espècia, al final s’afegeix julivert tallat, es remena tot i es pot servir.


Bon profit!



Imatge: etselquemenges.cat

1 comentari:

  1. Dieses Rezept ist interessant Euer Katalanisch ist wirklich gut! Gratuliere!

    ResponElimina