Una recepta de la Karin G.
Estudiant de català a la Goethe-Universität Frankfurt
Escudella de carn, verdures i llegums
Ingredients
carn tallat en parts de 1 cm x 1 cm aprox. (de bou, de porc, de pollastre, segons es desitgi, també barrejat)
cansalada
oli, sal i pebre
una fulla de llorer
ceba
patates
pastanaga
porro
api
tomàquet
carbassa
cigrons bullits
blat de moro
julivert
Primerament, heu de tallar la carn, aprox. mig quilo i la cansalada. Després, heu de pelar i tallar la ceba en juliana fina i posar-la amb oli en una cassola. Els tomàquets, també s’han de pelar i de tallar en trossos.
Heu d’escalfar la ceba i l’oli fins a que la ceba sigui translúcida. Llavors, heu d’afegir la cansalada per uns minuts i després la carn fins a que hagi adquirit un color marró.
Mentrestant, talleu les verdures, el porro, l’api, la pastanaga, la carbassa i les patates. La carbassa s’afegeix per fer l’escudella una mica espessa, si això es desitja.
Heu d’afegir aigua i una culleradeta de brou de carn granulat, sal i pebre i la fulla de llorer. Després ja podeu afegir el tomàquet tallat i remenar bé l’escudella.
Bullint tot, heu d’afegir les verdures tallats i de deixar-ho bullir lentament fins a que les verdures siguin suaus.
Finalment, heu d’afegir els cigrons bullits i el blat de moro de la llauna i deixar-los bullir uns minuts més fins a que tots els ingredients siguin calents. Com espècia, al final s’afegeix julivert tallat, es remena tot i es pot servir.
Bon profit!
Imatge: etselquemenges.cat
Dieses Rezept ist interessant Euer Katalanisch ist wirklich gut! Gratuliere!
ResponElimina