dilluns, 17 de desembre del 2018

El meu plat preferit / Cuixa de xai al forn

Una recepta de la Nadine A.
Estudiant de català a la Goethe-Universität Frankfurt

Cuixa de xai amb mongetes i mongetes verdes

El mes important es la qualitat de la carn de xai. L’ovella he de ser molt jove perquè la carn sigui tendre. A Alemanya prefereixo comprar xai de l'Odenwald que és molt bo i és regional. A Catalunya m'agrada comprar el xai d' Espolla que és molt prop de Llançà i on hi ha moltes ovelles en aquest poble o també el xai del Pirineu.

Compro una cuixa de xai i la preparo amb molts alls que tallo en tires que fiquen al voltant de la cuixa  amb sal, pebre i flocs de mantega. Després es fa rostir en un forn prèviament escalfat a 180°C durant aproximadament mitja d'hora segons el pes de la carn.

S’acompanya de mongetes i mongetes tendres. A Catalunya les millors mongetes són per a mi els Fesols de Santa Pau, que són blancs, menuts i arrodonits. Tenen un gust molt suau que els fa únics, gràcies a la terra volcànica de la Garrotxa en què són cultivats. Santa Pau és prop de Olot. Els Fesols de Santa Pau tenen una Denominació d'Origen Protegida.

Els fesols han de ser ficats en aigua freda la nit abans de coure’ls. Una vegada cuits durant 40 min., els fesols de Santa Pau destaquen per tenir un gust molt suau, amb una textura especialment cremosa, una farinositat baixa-mitjana i una pell poc perceptible.

Compro les mongetes tendres al mercat i primer de tot tallo les puntes de les mongetes tendres i després les coc en aigua bullent durant 18 min.

Bon profit!

imatge de santa pau
Imatge: www.santapau.cat

1 comentari:

  1. Entschuldigung, wir haben eine Frage:
    Bist du mal in Katalonien gewesen?
    Dein katalanisch ist sehr gut.

    ResponElimina